Pushimet nga puna: të paligjshme, çnjerëzore, kriminale

Situata e shkaktuar prej Covid-19 vazhdon të mbetet e rëndë, sidomos për punëtorët dhe familjet e tyre. Të shfrytëzuar e të keqpaguar në gjendje normale, gjatë pandemisë punëtorët vazhdojnë të jenë klasa më e rrezikuar nga infektimi dhe vdekja. Si të mos mjaftonte kjo, kanë nisur pushimet masive nga...

Ndal diskriminimit të qytetarëve tanë!

Ka më se 24 orë që dhjetëra qytetarë shqiptarë që punojnë në shtetin grek janë bllokuar në kufi nga policia jonë dhe nuk lejohen të kalojnë në atdhe. Sipas tyre, askush nuk merr përgjegjësi për situatën dhe janë detyruar ta kalojnë natën jashtë nën temperatura të ulëta atmosferike. Për...

Gjithnjë në këmbë! Gjithnjë i pranishëm!

Sot u nda nga jeta në moshën 98-vjeçare Manolis Glezos, antifashisti grek i cili së bashku me Apostolos Santas uli flamurin nazist nga Akropoli i pushtuar natën e 30 majit 1941. Me përfundimin e Luftës së Dytë dhe në mesin e Luftës Civile në Greqi, Glezos u arrestua për...

Qeveria harron naftëtarët

Pak ditë më parë qeveria bëri publike paketën e mbështetjes financiare për të punësuarit/vetëpunësuarit të cilët janë prekur ekonomikisht nga situata e shkaktuar nga Covid-19. Sipas kritereve të vendosura, nga kjo paketë janë të përjashtuar shumë grupe shoqërore, ndër më nevojtarët. Mes të tjerësh, edhe naftëtarët e Ballshit dhe...

Ndalni punën në minierë! Paguani minatorët!

Këto foto janë publikuar në faqen Reporter.al. Në to tregohet afërsia mbytëse e minatorëve në galeri, që në kushtet e pandemisë është veçanërisht e rrezikshme për jetën dhe shëndetin. Ky është krim. Ai ka një autor dhe një motiv: oligarkun Samir Mane dhe etjen e tij për fitim. Ai...

Me punëtorët, me të varfërit – për shoqërinë!

Mbrëmë qeveria ka shpallur gjendjen e fatkeqësisë natyrore duke na privuar nga një sërë të drejtash kushtetuese. Në mes të kësaj situate të jashtëzakonshme, të vetmet gjëra që vijojnë si zakonisht janë shpërfillja e të varfërve dhe ngarkimi i të gjithë barrës së emergjencës mbi shëndetin dhe mundin e...

Konfirmohet rasti i parë me COVID-19 në fasoneri. Dyshohen 10 të tjerë.

Është konfirmuar rasti i parë i një punëtoreje 38-vjeçare të infektuar me virusin Covid-19 në fasonerinë ProDyn, ku punojnë rreth 1000-1200 punëtorë. Siç na bëjnë të ditur punëtorë të kësaj fabrike, rasti është evidentuar që tre ditë para, më 20 mars, por fabrika ka vazhduar punën normalisht me gjithë...

Solidaritet me naftëtarët e Ballshit

Vendi ynë po kalon ditë shumë të vështira. Emergjenca shëndetësore përkeqësohet nga dështimi pararendës i modelit ekonomiko-shoqëror: papunësi, paga e pensione të ulëta, lënie pas dore të spitaleve e shkollave publike etj. Edhe në ditë të zakonshme, me mijëra bashkëqytetarë gjenden në zgrip të mbijetesës. Sot, kur vendi është...

Lironi Elton Debreshin! Lironi Xhuliano Bregasin!

Që prej ditës së parë të grevës, aktivistët e Organizatës Politike kanë shkuar në Bulqizë për t’u solidarizuar me minatorët. Gjithë këto ditë jemi frymëzuar nga forca, kuraja dhe organizimi i tyre dhe jemi përpjekur t’i ndihmojmë në thyerjen e bllokadës mediatike të orkestruar nga oligarku Samir Mane. Sot...